Midnattssolsrallyt 2016

I år gick det av stapeln vecka 26, veckan efter midsommar. Huvudorten i år är Vimmerby.

I år var det helt ”galet” på ett bra sätt.

Matz Eklund från Film Direkt har fått i uppdrag att göra en dokumentär om Midnattssolsrallyt. Den kommer att handla om rallyt både ur ett historiskt perspektiv och i  nutid. Filmteamet kommer att följa Kjell Fransson från Vimmerby som kör fullfart och oss i regularityklassen.

Läs mera här: http://www.classicmotor.se/artiklar/artiklar/20160525/midnattssolsrallyt-blir-film

Matz har varit hemma hos oss några gånger under förberedelseskedet och fäljt oss hela vägen under rallyt.

Radio Jönköping kom hem för en intervju dagen innan rallystarten. Då det är samsänding på sommaren med Radio Jönköping,Östergötland, Kronoberg och Kalmar nåddes en stor publik.

Lasse fick uppgraderas till service-chef, då han drabbats av problem med rygg och höft. Han skulle inte kunna sitta i ”rally”bilen i flera dagar. Vi fick kalla in en standin till Lasse, det blev Rolf Ax. Rolf har tidigare både läst i rally och kört själv, så det var ett bra val. Han hade dock inte provat regularity tidigare. Men han skötte trip , klocka och tabeller galant.

Vi slutade på en 18;nde plats, det är vi nöjda med. Vår målsättning att få mindre poäng än förra året uppfylldes också. Vi fick drygt 800 p i år mot ca 1200 förra året.

Och äntligen blev det min tur att få Ewy Rosqvists pokal för bästa kvinnliga förare i regularity. (De fyra första åren ahr Nina von Krusenstierna fått den). Det var stort att äntligen få detta vandringspris för ett år.

Rallyt var i år lite närmare/kortare  i mil räknat än tidigare. Eftersom Vimmerby var huvudort och sträckorna låg i närheten blev det inte så länga transporter. Det gjorde att man kom tidigare hem på kvällen. Vi hade 20 specialsträckor vilket gjorde ca 20 mil och drygt 60 mil transport,

Den fasta serviceplatsen var belägen vid MX World och Kalles lek och lattjo. Det var en stor och ganska spridd serviceplats.