Om Midnattssolsrallyt

Midnattssolsrallyt kördes ursprungligen första gången 1950 och sista gången 1964.Rallyt ansågs vara landets hårdaste och hade även hög status utanför landets gränser. Rallyts sträckning varierade från år till år men det var alltid gott om publik, både på specialsträckorna,transportsträckorna och vid uppehållen.

År 2006 återuppstod rallyt, nu som ett historiskt rally. Succén blev omdelbar och antalet åskådare uppskattades till cirka 100 000.

Rallyt kördes igen och 2007 års upplaga fick ännu större uppmärksamhet i alla typer av media, från lokalradion till skvallerpressen – det senare tack vare skådespelaren Mikael Persbrandts inhopp i en Volvo PV.

Under hösten 2007 sändes sex program om rallyt i tv.

gammal klassiker i rallysammanhang

Midnattssolsrallyt hade redan etablerat sig ordentligt när det var dags för start 2008. Kampen i toppen stod mellan Björn Waldegård och Stig blomqvist som fick se sig slagna av Tony ”Roten” Jansson. Ännu mera publik hade hittat till sträckorna och uppehållen i hopp om att få syn på någon av stjärnförarna eller kanske kändisarna Mikale Persbrandt och Eva Röse. Fast det här året var det Eva Röse som blev kändisföraren Nummer 1 när hon genomförde tävlingen i samma rosa AMazon som hon kör i filmen Rallybrudar.

I början av 2009 sändes det fyra avnitt från Rallyt 2008 i tv.
2018 kommer Vimmerby att vara huvudort 2730 juni. Vi kommer att anmäla oss till vårt 11:te  rally.

Midnattssolsrallyt körs i två klasser: Den ena klassen går ut på att köra rallyt på idealtid, antingen med eller utan trippmätare. Idealtiden är avpassad så att snitthastigheten ligger på cirka 50 kilometeri timmen.

I rallyklassen är det snabbheten som gäller. Dessutom finns det flera underklasser beroende på motorstorlek och bilens ålder.

Vill du veta mer om Midnattssolsrallyt, gå in på deras hemsida.