Midnattssolsrallyt 2015

I år är det 10 gången man kör Midnattssolsrallyt i den ”moderna” tappningen.

Rallyt går av stapeln 24-27 juni med ABB Arena och Västerås som värd för fjärde gången.

Vi kommer att köra för åttonde gången.

Nytt för i år i regularity är att det blir två klasser, klass Elite och klass Sport. Regularity kommer fortfarande att köra samma sträckor som den historiska rallyklassen. Skillnaden kommer att vara att Elite-klassen är för de som har lite högre ambitionsnivå och Sportklassen för de som är tex nybörjare. Eliteklassen har en helt annan svårighetsgrad, hastigheten kan variera inne på sträckan (hastigheter som gäller 30-50 km/h, ev upp till 55 km/h om rallyt får dispens för detta.)

Möjlighet till direktanmälan i samband med årets Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmiamässan Jönköping var nytt för i år. Vi var först att anmäla oss.anmälan msr 2015_sibylla

Förberedelserna har så smått börja komma igång för vår del,. Vi har ordnat vårt boende, servicepersonalen är klar. Flera sponsorer är klara.

Anmälan stängde den 1 maj och startlistan presenterades den 8 maj.I år behövde man inte göra någon gallring utan alla som anmält sig kom med.Och nu är startavgiften erlagd.

Rallyinfo med tider.

Bilen är nu ”lånad” från Trollhättan, där den varit med på en SAAB entusiastutställning. Vi kommer naturligtsvis att köra med min gamla blåa 96:a.

Vi har fått startnumemr 303, det är ett startnummer ”vinnarstatus” och som förpliktigar. Eric Carlsson hade startnummer 303 i Monte CarloRallyt 1962. Han vann.

Vi siktar inte på att vinna i Eliteklassen, men däremot på Ewy Rosqvists pokal. Den kommer att gå till bästa kvinnliga förare i Regularity (tyvärr ej om man kör i sportklassen) och bästa kvinnliga föraren i den historiska rallyklassen.

Nu är vi taggade, bilen tvättad och tankad, servicebilen lastad.